måndag 30 mars 2009

Musik - Bob Hund - Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk - Betyg 3 av 5


Bob hund är tillbaka., 8oo år efter senaste alstret "Stenåldern kan börja". Under denna tid har de testat engelska med halvlyckade Bergman Rock, Tomas Öberg och Conny Nimmersjö har haft diverse sidoprojekt (säkert de andra med men om dessa är jag oinvigd) och ett otal genres har fötts och dött ute i världen. Men Bob Hund-världen låter förhållandevis likadant. Allt finns där. Den där lilla science fiction-synten från 50-talet, de sprakande gitarrerna, Öbergs ordvändningar och de knäppa små slingorna. Det som möjligtvis saknas är de där riktiga urladdningarna. Det är lite tyvärr mer nertonat än vad jag kommer ihåg.

Ironiskt nog så tycker jag att det är låtarna som låter minst Bob Hund-knas som är bäst. "Tinnitus i hjärtat" och framför allt "Världens bästa dåliga låt". Den förra är en fin liten poplåt och den senare har en perfekt refräng med genialiska ackord.

Andra roliga spår är "Bli inte som oss. Bli värre!" som låter om nån stelopererad sjökapten försökt göra techno eller funk eller jag vet inte vad. "Grönt ljus" har ett fläskigt krautsväng när trummorna till sist kickar in.
Det enda riktiga bottennappet är funkunket "Fantastiskt". Pratsång, discotakt och hela paketet. Fy.
http://www.myspace.com/bobhundofficial

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar